Резервирайте на тел: 0888 703355

Тийм Билдинг

Тиймбилдинга е важен фактор за всяка работна среда. Неговата цел е да извади на най-доброто от екипа, за да се осигури развитие, положителна комуникация, ръководни умения и да изгради способност за сътрудничество. Ние ви предлагаме да сплотите вашия екип с нашите предложения за корпоративни мероприятия. В хода на играта, хората в тимът изграждат стратегии, взимат решения под напрежение, носят отговорност и най-вече се забавляват заедно. Това е едно много добро решение за съчетаване на полезното с приятното, а именно – изграждане на здрави колегиални отношения в комбинация с много веселие и радост.

ПЕЙНТБОЛЪТ НА ТИЙМБИЛДИНГ

 

В днешното ежедневие, подчинено на нуждата от всекидневна работа, човек прекарва повече време сред колегите си в колектива, в който работи, отколкото в дома със семейството си. Затова работната среда е толкова важна, колкото и семейната. Както всеки се нуждае от сплотено семейство, на което да разчита в трудни моменти, такава нужда има и от ведра атмосфера в колектива, където тече напрегнатият му делник. 

Цели на тиймбилдинга  

На подобряването на климата в работния колектив са подчинени много усилия. Отровната среда в офиса пречи на изпълнението на работните задачи, затова създаването на добри, приятелски взаимоотношения между всички служители в една фирма е основна причина за организирането на колективни срещи в неформална среда, които се явяват своеобразна профилактика на фирмения живот. 

С организирането на тиймбилдинги се цели да се осигури положителна среда за комуникация, способност за приятелско сътрудничество, да се проверят уменията за вписване в средата, както и ръководни качества. 

Как да се организира прекарването на времето на колектив от хора с различен  характер, нагласи и предпочитания? 

Това не е лесна работа. Хорът от колективни стенания, който понякога е единственото общо нещо, което обединява всички участници в тиймбалдинга е сигнал за провал на усилията за сплотяване на хората. 

Тогава просто се доверете на идеите за тиймбилдинг ваканция, в която игрите да бъдат това, което ще събуди интереса, креативността, комуникацията, разбирателството и ще съдейства за постигане на оптимални служебни отношения. 

Играта при тиймбилдинг – най-краткият път за стопяване на ледовете 

Играта винаги е била най-сигурната проверка, която може да се направи за всеки човек. В нея той е себе си. Играта е в състояние да елиминира грешните впечатления, защото дава еднакви възможности на всеки участник. Тя създава и елемента на доверие, като позволява на членовете на екипа да се водят и следват един друг в правилната посока. 

Най-важната цел на тиймбилдинг игрите е хората да научат повече за другия, как мисли, как предпочита да работи, как решава възникващи проблеми и как се забавлява.  

Начинът да се учат хората едни от други е най-добре да става неусетно за тях самите, унесени от приятни емоции. В играта тимът изгражда своята печеливша стратегия, взима решения под напрежение, носи отговорност за  правилното канализиране на усилията, които полагат всички заедно. Най-важното е , че това става по пътя на забавлението. Здравите колегиални отношения се създават най-бързо и лесно по пътя на взаимното приятно прекарване на времето. 

Играта в повечето случаи е свързана с физическа активност. Този тип игри показват различните видове екипна динамика, които се проявяват добре на игралното поле, за разлика от офиса. Значението на спорта е ясно на всички, състезателният дух винаги е от ключово значение за всеки динамичен бизнес днес. 

Идеи за  пейнтбол игри на тиймбилдинг  

Пейнтбол игрите по време на тиймбилдинг могат да бъдат на открито или закрито, което зависи от сезона, мястото за провеждане на тиймбилдинга, очакванията, които се възлагат на определена игра и други фактори. 

Пейнтбол игри на открит терен при тиймбилдинг – те са възможност, която пейнтбол клубовете предлагат. Подходящи са за любителите на природата, които обичат предизвикателствата на гористи или планински местности. Умението да се различават дърветата така, както се различават хората, не е присъщо на всички. Това е способност, която са развили тези, които са расли свободно на открито. За тях, а и за всички, които обичат чувството на свобода, която ни дава природата, са игрите на открит терен. Могат да се провеждат и на морския бряг.  

Големите групи ще бъдат облагодетелствани да изследват заедно местността в хода на играта, да намират сигурни укрития, да разгърнат групата и да прилагат различни стратегии.Това стимулира креативното мислене и възражда приключенския духкойто дреме у всеки скучен служител в офиса. Да се предизвика смелостта е чудесна идея, която ще даде своите плодове и в работната атмосфера. 

Пейнтбол игри на закрит терен  при тиймбилдинг – това е една страхотна възможност, която изисква перфектна екипна работа, бързина, смелост, координация, планиране и сътрудничество.  

Лидерските умения се тестват в хода на играта в екстремни ситуации. Най-често това са игри, тип сценарийни, където теренът е предварително избран декор и наподобява компютърна игра, в която всеки участник играе лично, а не симулативно пред личния компютър.  

Декорите симулират реално съществуващи места по земята, изработени са да наподобяват максимално  истинските условия, има ефектно осветление, изработени специални съоръжения и цялата атмосфера усилва адреналина от играта. Участниците имат редкия шанс да проверят дързостта си в обстановка, в която никога не са били. Това е отлично средство всеки участник да тества качеството адаптивност у себе си. 

Много атрактивна е опцията да се играе и през нощта. Казват, че тогава творческите и креативните сили се удвояват. Тази хипотеза може да се провери на практика  в нощните игри на закрити терени. 

Значение на игрите при тиймбилдинг 

Тиймбилдинг идеите са наистина неизчерпаеми. Сред природата, като спортно мероприятие, на плажа през лятото, екстремен тиймбилдинг. За по-спокойните натури са игрите тип стая на загадките, където логиката, бързият ум и интуицията изместват силата, бързината и смелостта, нужни за игрите на открит терен или симулиращи определена среда.  

Всяка от тези игри обаче тества и развива качествата, които се ценят най-високо в работната среда – екипност, креативност, лидерски умения, способност за взимане на бързи решения. Развива и чувството на колективен дух, а то сближава хората и им помага да се опознаят по-добре. Това е всъщност търсеният ефект от тиймбилдинга.