Резервирайте на тел: 0888 703355

Пейнтбол игри

Отегчени сте от повтарящото се ежедневие? Търсите нещо различно и незабравимо? Подарете си 100% адреналин с пейнтбол игрите в комплекса на пейнтбол клуб „МЕЛЕ” ,разположен на 32 декара терен . Голямо разнообразие на открити и закрити пейнтбол терени за всеки вкус и всяка група. Гарантитираме ви незабравимо изживяване за вас и вашите приятели, семейство или колеги. За всяка група предлагаме уникални и индивидуални отстъпки, от които може да се възползва всеки. Нашите пакети са гъвкави и достъпни за всеки.

ПРАВИЛАТА НА ИГРАТА ПЕЙНТБОЛ

Правилата на играта пейнтбол 

За всеки, който е запален по игрите, пейнтболът е идеалният избор. Защо? Можем спокойно да наречем пейнтболът игра на игрите. Той съдържа в себе си всички игрови елементи, изпробва физически и мисловни модели. Той е игра, в която всеки показва индивидуални качества и възможности в рамките на отбора си. Това означава, че пейнтболът позволява на всеки играч на блесне като индивидуалност, благодарение на което печели целият отбор. 

Победата в играта създава чувство на единение в участниците от отбора, изгражда колектив, създава приятелски отношения на основата на доверието и познаването на възможностите на другия. И не на последно място, играта е забавление. Разтоварване, отхвърляне на проблеми и нерешени задачи, замяната им с чистата радост от прекрасно прекараното свободно време. Няма нищо по-зареждащо за тялото и духа от една игра на пейнтбол. 

Правила на играта пейнтбол  

Пейнтболът, както и всяко друго гениално хрумване, има прости правила. 

Играчите са разделени на два отбора и целта на всеки от тях е да стигне до другия край на игралното поле, като използва укрития от дървета, скали, или други предварително подготвени места за прикриване, за да вземе флага от противниковата база. 

Пълният успех на играта означава този отбор да се върне обратно в своята база със знамето, което е взел. В това е трудността, защото през цялото време противниковият отбор го обстрелва и атакуващите трябва да отвръщат на огъня. Обстрелването става с газова пушка, която се нарича маркер. В нея се поставят топчета, пълни с разноцветна боя на водна основа. 

 При съприкосновението на изстреляното топче с преграда или тяло, то се пръска и улученото място се оцветява с боя. Играч, който е уцелен от друг участник, без значение дали е от противниковия, или своя отбор, е вън от играта. Попадението може да бъде върху дрехите, оръжието, наречено маркер, или друга част от екипировката. 

Когато има попадение, засегнатият участник трябва да извика, че е маркиран, да вдигне високо над главата си своя маркер и да напусне игралното поле по най-кратък и безопасен път. Победата в играта се решава от по-добрата стратегия. 

Отборът – универсална стратегия на успеха в играта пейнтбол 

Пейнтболът е игра, в която побеждава концентрацията и интелигентността. Само силата и бързината не са достатъчни за успех. Нужна е тактика и тя е решаваща. Отборът е стратегията за успех. Хората от един отбор трябва да се разбират и да си вярват. Само така ще победят. 

Пейнтболът е отборна игра, в която всеки играч е важен. Той пази определен периметър от игралното поле. Ако той не играе добре и бъде отстранен, губи целият отбор, защото се оголва зоната на напусналия играта. 

Необходима екипировка за пейнтбол  

Подготовката на всеки участник за играта симулира подготовка за военни действия. Облича се професионален екип. Той се състои от камуфлажен гащеризон, маска, ръкавици и протектор за торса. Личното оръжие – маркера, се зарежда, слага се маска.  

Всичко това обаче е само една забавна игра, вид спорт, който поражда приятни емоции, а не усещане у участниците, че са на война. Те стрелят с боя, забавляват се и не нараняват никого.